Z dumą
możemy się pochwalić, iż nikt inny i
nigdzie poza Polską nie pozyskuje kompletnego zestawu wszystkich
aminokwasów tworzących helisę kolagenową w drodze liofilizacji natywnego
kolagenu izolowanego na poziomie molekularnym.
Warto również dodać, iż praktycznie
wszystkie suplementy diety, jakie znajdziemy na aptecznych półkach pod
nazwą: „kolagen” okazują się albo hydrolizatem rozdrobnionych włókien
bydlęcych (a nawet wieprzowych) albo zwyczajną żelatyną, o wątpliwej
aktywności biologicznej.
COLVITA® suplement diety w
kapsułkach, to całkowicie nowe podejście do problemu dbałości o tkanki
zbudowane z kolagenu. Unikalny na skalę światową kompleks liofilizatu
czystego tropokolagenu, pozyskiwanego ze skór rybich, ekstraktu z alg
morskich i naturalnej witaminy E (octan D-alfa-tokoferylu) otrzymywanej z
oleju wytwarzanego na zimno z niemodyfikowanych ziaren
zbóż.
Kolagen COLVITA®:
To aktywny biologicznie kolagen w
kapsułce,
To jedyny taki suplement diety w skali światowej,
To unikalny, natywny, niespotykanie biodostępny, kompletny
zbiór aminokwasów kolagenowch,
To kapsułka, która dostarcza organizmowi – wszystkie
składniki budulcowe kolagenu, a zatem i całej tkanki
łącznej,
To kolagen wyjątkowy, pośród innych suplementów diety,
opartych powszechnie o hydrolizaty białek zwierzęcych, znanych
powszechnie jako
żelatyna.
To kapsułka Twojej młodości, która została stworzona dla
uzyskania jeszcze lepszego wyglądu Twojej skóry i maksymalnego
poprawienia jej gęstości. Uzyskany drogą liofilizacji (sublimacyjnego
wymrażania wody) suchy, wysoko przyswajalny kolagen to podstawowy
składnik naszego
suplementu.
To zbiór aminokwasów kolagenowych, który jest niemal w 100%
anabolizujący, co oznacza, że nie zostaje spożytkowany np. w energię,
ani też wydalony. Całkowicie służy budowie nowych komórek. Jego
przyswajalność jest tak doskonała, że nie potrzebuje nawet
enzymatycznych procesów trawiennych. Wchłania się także bezpośrednio z
jelita.
To kapsułka, w której dodana jest też witamina E pozyskiwana
z ziaren, chroniąca najważniejszy bastion młodości i witalności – kod
genetyczny komórek skóry
DNA.
To suplement diety, dbający o Twoją młodość. Skład COLVITY
został wzbogacony algami.
Skład
Colvity uzupełnia równie wyjątkowy mikronizat lęgni i plemni alg
atlantyckich (Fucus vesiculosus) oraz witaminy z grupy E w postaci
tokoferoli pozyskiwanych z ekologicznych ziaren i tokotrienoli –
postaci witaminy E o najwyższej bioretencji.
W procesie biotechnologicznym projektowania COLVITY, nie przypadkowo zrezygnowano z dodania do składu wielu substancji aktywnych. Nastawiono się, by kapsułki COLVITA® były naturalne i unikalne, by użytkownik otrzymał przede wszystkim bezpieczny, silnie skoncentrowany i bioaktywny kolagen.
Tworząc
w COLWAY suplementy diety, dbamy od zawsze o to, by jakość i
efektywność ekstraktów wykorzystywanych surowców wyróżniała się znacząco
wśród komponentów dostępnych na rynku powszechnie. Colvita jest
produktem spełniającym najbardziej rygorystyczne wymogi stawiane zdrowej
żywności - do tego stopnia, że kapsułki nie zawierają nawet barwnika,
zaś jako przeciwzbrylacz zastosowano krzemionkę koloidalną.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA:
Wartość odżywcza
2 kapsułki (920 mg)
Witamina E
12
mg ekwiwalent alfa-tokoferolu (100% *RWS)
8 mg mix tokotrienoli 35%
min. 2,36 mg - max 2,58 mg delta tokotrienolu
min. 0,22 mg - max 0,44 mg gamma tokotrienolu
Liofilizowany kolagen
48 mg
Algi Fucus vesiculosus
300 mg
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Colvita
to unikalny, natywny, cechujący się wyjątkową biodostępnością,
kompletny zbiór aminokwasów budulcowych dla najważniejszej z naszych
protein – kolagenu. Uzyskany drogą liofilizacji (sublimacyjnego
wymrażania wody) suchy, wysoko przyswajalny kolagen to podstawowy
składnik tego suplementu.
Jest
to kolagen wyjątkowy. Pozyskuje się go wyłącznie w Polsce, metodą
chronioną patentem nr 206813, pozwalającą w odróżnieniu od powszechnie
używanych hydrolizatów białek zwierzęcych, izolować kolagen aktywny
biologicznie.
Aminokwasy
powstałe z dysymilacji żywych 3-helis kolagenowych charakteryzuje
niemal 100% -owa anaboliczność, co oznacza, iż budują one nasz kolagen
ustrojowy.
Skład
Colvity uzupełnia równie wyjątkowy mikronizat lęgni i plemni alg
atlantyckich (Fucus vesiculosus) oraz witaminy z grupy E w postaci
tokoferoli pozyskiwanych z ekologicznych ziaren i tokotrienoli –
postaci witaminy E o najwyższej bioretencji.
Colvita jest produktem spełniającym najbardziej rygorystyczne wymogi
stawiane zdrowej żywności - do tego stopnia, że kapsułki nie zawierają
nawet barwnika, zaś jako przeciwzbrylacz zastosowano krzemionkę
koloidalną.
SPOŻYCIE - DZIENNA PORCJA:
2 kapsułki dziennie, najlepiej po lub w trakcie posiłku z uwagi na obecność witaminy E rozpuszczalnej wyłącznie w tłuszczach.
Zaprzestać
używania w wypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Nie
przekraczać zalecanej porcji
do spożycia w ciągu dnia.
Uwaga! Colvita zawiera
niewielką tylko ilość witaminy C. Jest to porcja zbyt mała dla
skutecznego warunkowania procesów kolagenogenezy w ustroju i
zapotrzebowania na nią przez organizm.
Nr zgłoszenia wprowadzenia do obrotu w Głównym Inspektoracie Sanitarnym: GIS-ŻP-SD-4230-00413/KC/14 GIS-ŻP-SD-4230-00416/KC/14
Nr PATENTU - 213181 i 213182
PRZECHOWYWANIE:
Kapsułki należy przechowywać w
miejscu suchym, zacienionym - w temperaturze pokojowej. W obszarze
niedostępnym dla dzieci.
Stosując
COLVITĘ, wykonujemy ogromny krok,
w kierunku
najnowocześniejszych metod pielęgnacji
urody!